Elf teams staan om 9.30 uur klaar om aan de vierde regiowedstrijden van dit jaar mee te doen. Op de vlotten van roeivereniging De Amstel is het een drukte van jewelste. De kersverse vlothonden groeien razendsnel in hun rol en begeleiden de eerste roeiers naar de boten toe. De start is in het Noordelijk Amstelkanaal zo’n 750 meter van de finish vandaan. Net over tienen vliegen de eerste C2-en over de start. Zodra ze de finish over zijn, roeien de volgende teams op weer op naar de start. Alles loopt gesmeerd en iedereen zit op tijd in de boot om naar de start te peddelen.

De eerste wedstrijd waar gevochten moet worden om de prijs -zoals altijd een heerlijke taart van de Hema-  is het herennummer in de gladde vier met. De Hoop en De Amstel zetten twee keer al hun krachten in. De Hoop is sterker en gaat er met de taart vandoor.

Maar de spannendste wedstrijd is de dames in de C4. Vijf ploegen, die telkens 30 seconden achter elkaar starten en elkaar op de hielen zitten. De snelste tijden in het eerste en tweede blok maken de Sneeuwwatjes van Willem III, voorwaar geen watjes. Zij krijgen de lekkerste taart. RIC verdient ook een eervolle vermelding; ze eindigden slechts 1,34 seconden achter de Sneeuwwatjes.

Het waren weer mooie wedstrijden, zeker ook te danken aan de weergoden, die ons erg gunstig waren. De hele dag scheen de zon, geen wolkje aan de lucht. Laten we hopen dat ook op de Bosbaan in oktober het weer meewerkt.