Een groot aantal ploegen van de roeiverenigingen uit de regio Amsterdam hebben op zaterdag 15 april de start van het regioroeiseizoen 2023 ingeluid. Een felle wind tegen, stralende zon, veel publiek aan de kant en op het water gaven een extra impuls aan een voor menig deelnemer eerste wedstrijdervaring..

Het regioroeien leeft! Ieder jaar biedt deze wedstrijdbeproeving beginners een mooie kans om een betere roeier en roeiploeg te worden.

En dus verschenen er weer mooie en nieuwe namen aan de start van dit seizoen.
De Chimies, Amstelgeuzendiezijnreuze, Neptunus, See you later ALIgator, Orion I en II, 2xHenk, De heren van de Karnemelksesloot (uit Naarden!), Faiaken, The Strokes I en The Young Ones. In zes categorieën werd gestreden om de winst, punten voor het jaarklassement en om een punt van een welverdiende taart.

Een geslaagde en gezellige wedstrijdmiddag daar bij De Hoop, die dit jaar haar 175ste verjaardag viert! Bij de uitreiking van de prijzen werden alle ploegen en hun verenigingen uitgenodigd deel te nemen aan de lustrum Vlootschouw op zaterdagmiddag 27 mei aanstaande. Als bezoeker aan de kant of deelnemer met een boot op de Amstel. Met elkaar kunnen we het plezier en het belang van de roeisport aan alle Amsterdammers laten zien.

Maar wij zien elkaar en nieuwe deelnemers eerst weer bij de volgende regioroeiwedstrijd. De tweede van dit seizoen, op zaterdag 20 mei  bij RIC aan de Korte Ouderkerkerdijk 32 in Amsterdam.

Iedereen met een S1 of S2 kan aanhaken. Meld je gerust aan >>.