Net geen ere-blik (*) maar wel een blije blik van de Amstelgeuzen-dames C4+ bij de finale van de Regioroeiwedstrijden 2015.

Na een serie roeiwedstrijden gedurende de zomer, georganiseerd door vier Amsterdamse roeiverenigingen, vond zaterdag 10 oktober de finale plaats op de Bosbaan in Amsterdam.

Er werd gestart met heren-, dames- en mixed-ploegen in een C2+ of C4+. Vijf Amstelgeuzen-vrouwen startten in de categorie C4+. Aangevuurd door stuurvrouw Marion G, trapten slag Ellis, boeg Yvonne, en Elsbeth en Marion K in het middenschip, met uiterste krachtsinspanning de meters onder zich door.

Bij de eerste heat op baan 5 werd de ploeg enigszins overvallen door het startsein, waarna het 500 meter worstelen was met de onstuimige golven en schuin tegen een straffe zuidooster in.

De tweede heat van 500 meter liep soepeler; baan 2 ving minder wind en de boot kwam beter in balans.

Na de finish begon het wachten op de uitslag, weliswaar in de stralende zon, maar vol spanning. Pas toen alle categorieën afgewerkt waren, kon de wedstrijdleiding aan het rekenen slaan met de vele factoren: gemiddelde eindtijden, aantal wedstrijden gevaren, leeftijdscorrecties.

Uitslag: de Amstelgeuzen-dames eindigden als… tweede, op slechts 5 seconden na het winnende team van RIC! Net geen blik, wél blije gezichten met dit onverwachte resultaat.

Op de fiets terug naar Ouderkerk werden al plannen gesmeed voor volgend jaar.